Meillä ei oltukaan hetkeen syöty makaronilaatikkoa. Tällä kertaa oikaisin ja laitoin makaronit raakana vuokaan. Rakenne näin tehdyssä makaronilaatikossa on tiiviimpi kuin tavallisessa, mutta maku aivan hyvä.
3 dl makaronia
300 g naudan jauhelihaa
3/4 tl suolaa
½-1 tl sipulijauhetta (tai 1 sipuli)
ripaus valkopippuria
Munamaito:
6 dl maitoa
2 munaa
½ tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
2/3 rkl oreganoa
Paista jauheliha pannulla, mausta suolalla, sipulijauheella ja valkopippurilla.
Sekoita keskenään raa´at makaronit ja paistettu jauheliha.
Sekoita munamaidon ainekset ja kaada vuokaan. Munamaitoa tulee olla niin paljon, että makaronit peittyvät.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla tunnin ajan. Sekoita ruokaa kerran tai pari paistumisen alkupuolella, jotta makaronit eivät jää painuneina vuoan pohjalle.
Kommentit