IMG_2704%5B1%5D.jpg

 

Täytetyt tomaatit ovat hyviä, mutta meidän K-Supermarketissa pihvitomaatteja on kovin harvoin. Nyt kun oli, niin pitihän niitä ostaa. Ohjeen täyte riittää noin viidelle pihvitomaatille. 

 

isoja pihvitomaatteja

1 sipuli

400 g naudan jauhelihaa

ripaus valkosipulirouhetta

2 tl oreganoa

1 tl basilikaa

1 tl timjamia

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

juustoraastetta

 

Leikkaa tomaateista "hattu" pois.Koverra sisus lusikalla, laita talteen. Käännä koverretut tomaatit talouspaperin päälle ylösalaisin, jotta ylimääräinen neste valuu pois. 

Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista jauheliha. Lisää pilkottu sipuli pannulle ja paista vielä hetki. Lisää sitten tomaatin sisukset ja mausteet jauhelihan joukkoon. Kypsennä 3-5 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. 

Aseta tomaattikupit matalaan uunivuokaan ja täytä ne jauhelihaseoksella.  Ripottele pinnalle juustoraastetta ja aseta tomaattien hatut päälle. Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti uunista pois oton jälkeen ja tarjoa riisin kanssa.