IMG_2190%5B1%5D.jpg

 

Tämä ohje haudutuspadalle on Youtubesta (tosin mureketta en tällä kertaa tehnyt Youtube-reseptin pohjalta). Sieltä löytyy monta muutakin mielenkiintoista reseptiä. Oma hommansa noissa resepteissä on muuttaa paunat ja kupit kotimaan mitoiksi, mutta näihinkin on laskurit netissä. 

 

400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa

1 dl vettä, kermaviiliä tai ruokakermaa

0,5 dl (ruis)korppujauhoja

1 muna

1 rkl paahdettua sipulirouhetta (tai yksi sipuli)

1 tl suolaa

1 tl tl paprikajauhetta

ripaus valkosipulirouhetta

2 mm maustepippuria

1 mm valkopippuria

ripaus mustapippuria

 

Rosamunda-perunoita

oliiviöljyä

suolaa

 

Sekoita nesteeseen korppujauhot ja anna turvota 5-10 minuuttia. Lisää muna, sipulirouhe, mausteet ja lopuksi jauheliha. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile murekkeeksi voidellun haudutuspadan pohjalle. 

Pese ja kuivaa perunat. Pistele perunoihin haarukalla muutamia reikiä. Pyöräytä perunat öljyssä, sirottele pintaan suolaa ja kääri perunat yksitellen tiiviisti folioon. Laita perunat padan reunoille. Peitä kannella ja hauduta Low 8 tuntia tai High 4  tuntia kantta välillä avaamatta. 

 

IMG_2191%5B1%5D.jpg