IMG_3905%5B1%5D.jpg

 

Tämä broileriresepti on Leckere kuchen Youtube-videon pohjalta syntynyt. Istuskelin joskus odottamassa miestä harrastuksesta ja selailin puhelinta, kun Youtube tyrkytti tätä ruokavideota saatesanoin "Tämä on maukkainta kananrintaa, jota olen koskaan syönyt!" ja se kuulosti heti siltä, että sitä on kokeiltava.

 

4 kpl broilerin rintafileetä (marinoimaton)

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl soijakastiketta

1 tl suolaa

1 tl paprikajauhetta

1 tl broilerimaustetta

mustapippuria myllystä

2 isoa tomaattia

120-150 g juustoa (minulla Valio Keisarinna-juusto)

 

Ota broilerin rintafileet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoan valmistusta. Tee broilerinfileisiin viiltoja runsaan senttimetrin välein lähes pohjaan asti. Sekoita oliiviöljy, soijakastike ja mausteet.

Laita broilerinfileet voideltuun uunivuokaan. Sivele ne oliiviöljy-soijakastikeseoksella siten, että kastiketta menee myös fileiden viiltoihin.

Halkaise tomaatit ja viipaloi puolikkaat, sivele viipaleet sitten em. kastikkeella.

Leikkaa juustosta broilerin viiltoihin sopivia viipaleita.

Laita kuhunkin broilerin rintafileen viiltoon tomaattiviipale ja juustoviipale. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.

 

IMG_3904%5B1%5D.jpg

Lankkuperunat airfryerilla:

Pirkan pakastelankkuperunoiden pussin kyljessä oli ohje paistaa ne uunissa 200 asteessa 20 minuuttia. Meidän airfryerin ranskanperunaohjelmalla ne kypsyivät samaten 200 asteessa 20 minuuttia. Pariin kertaan sekoitin kypsennyksen aikana ja kypsät perunat maustoin suolalla.

 

IMG_3902%5B1%5D.jpg

Mozzarellasalaatti:

Salaatissa on friseesalaattia, kirsikkatomaatteja, kurkkua, retiisejä, viinirypäleitä ja mozzarellapalloja.