IMG_20240910_193535%5B1%5D.jpg

 

Alkuperäinen resepti on on Ruoka ja koti -sivustolta, ja siinä nesteen määrä kokonaisuudessaan on 3 dl / 700 g broilerisuikaleita. Tykkään, kun kastiketta on reippaammin ja laitoinkin tähän enemmän. Alkuperäisessä ohjeessa juustokermaa ei kuumenneta ennen vuokaan laittoa, minä kuumensin, jotta kypsyisi nopeammin.

 

n. 500 g marinoituja broilerin fileesuikaleita (minulla Hunaja-omena -marinoituja)

1,5 tl paprikajauhetta

1,5 tl currya

ripaus valkopippuria

reilu 2 rkl vehnäjauhoja

4,5 dl juustokermaa (osan voi korvata vedellä)

1 prk ananaspaloja (valutettuna)

 

Laita broilerisuikaleet voideltuun uunivuokaan. Lisää mausteet ja vehnäjauhot, sekoita. Laita vuoka uuniin 200 asteeseen 15 minuutiksi. Ota vuoka uunista ja sekoittele niin, että broilerisuikaleet irtoavat toisistaan.

Kuumenna kattilassa ruokakerma, lisää ananaspalat, kaada liemi vuokaan. Jatka kypsentämistä uunissa 200 asteessa vielä 25 minuutin ajan.