IMG_20240916_170323_1%5B1%5D.jpg

 

Tässä yhtenä iltana viime viikolla pörssisähkö oli n. 30 cnt luokkaa tunnilta ja ajattelin, että en ainakaan uuniruokaa tee. Ajattelin tehdä jotain kylmäsavulohesta airfryerissa, mutta päädyinkin sitten kylmäsavulohisalaattiin.

Aika hyvin me ollaan "nuukailtu" pörssisähkön kanssa, pesty pyykit ja tiskit silloin, kun sähkö on halpaa ellei miinuksella. Heinä-elokuun sähkönkulutuslaskun maksoin juuri, 40 €.

Mutta siis salaattiohjeeseen:

1 pss jääsalaattia

1 (-2) avokado

2 tl sitruunamehua

150 g kylmäsavulohiviipaleita

100 g Keisarinna-juustoa, pieninä kuutioina

n. 150 g kurkkua, kuutioina

200 g viinirypäleitä, puolitettuna

4 kpl keitettyjä kananmunia

 

Huuhtele ja kuivaa jääsalaatti ja revi se pienemmiksi paloiksi käsin.

. Halkaise avokado(t), poista kivi ja irrota hedelmäliha kuoresta lusikan avulla. Viipaloi avokadot ja ripottele niille sitruunamehua. Paloittele kylmäsavulohiviipaleet veitsellä pienemmiksi suikaleiksi.

Laita salaattikulhooon jääsalaatti, avokadoviipaleet, juusto- ja kurkkukuutiot, puolitetut viinirypäleet sekä kylmäsavulohisuikaleet. Sekoita.

Tarjoa mieleisesi salaattikastikeen, keitettyjen kananmunien ja tuoreen vaalean leivän kanssa.