IMG_0475%5B1%5D.jpg

 

Ostin kaupasta kaksi 400 g painoista Snellmannin nopea ja murea naudan grillifilettä, josta valmistin haudutuspadassa stroganoffia. Yhdesä pakkauksessa on siis yksi naudan fileelankku, joka on valmiiksi maustettu suolalla ja mustapippurilla. Jos käytät maustamatonta naudanlihaa, käytä ruoan maustamiseen 1 tl suolaa ja ½ t mustapippurirouhetta. Ohjeen annos on 4-5 hengelle.

 

2 kpl (á 400 g) Snellman nopea ja murea naudan grillifileetä, kuutioituna

1 dl vehnäjauhoja

2 rkl voita + 2 rkl rypsiöljyä  lihakuutioiden ruskistamiseen

2 rkl tomaattipyreetä

2 rkl sinappia

3 dl lihalientä

1 tl sipulijauhetta

Lopuksi:

2 dl maustekurkkua pieninä kuutioina

2 prk (á 120 g ) smetanaa

 

Kuutioi naudanliha (itse tein suht pieniä kuutioita). Laita minigrip-pussiin vehnäjauhot (sekä suola ja mustapippurirouhe, jos et käytä valmiiksi maustettua lihaa) sekä lihakuutiot. Sekoittele pussia, kunnes lihakuutiot ovat tasaisesti peittyneet jauhoihin. Poista tarvittaessa ylimääräinen jauho ennen ruskistamista ja ruskista sitten lihakuutiot 2-3 erässä pannulla kuumassa voi-öljy -seoksessa. Laita ruskistetut lihakuutiot haudutuspadan pohjalle.

Lisää haudutuspataan tomaattipyree, sinappi, sipulijauhe ja kuuma lihaliemi. Sekoita ainekset keskenään, sulje pata kannella ja kypsennä High 3,5 tunnin ajan. Kun haudutusaikaa on jäljellä n. 20 minuuttia, lisää maustekurkkukuutiot ja smetana sekoittaen. Suurustetta ei tässä ohjeessa tarvitse erikseen lisätä.