IMG_20240629_161715%5B1%5D.jpg

 

Tonnikalapastavuokaa Valion ohjeella puolittaen tuon kuuden annoksen reseptin ainesosat - ja silti tästä olisi riittänyt hyvä annos neljällekin. Tonnikalaa oli reseptissä nuukasti omaan makuuni, joten laitoin kaksi purkkia yhden sijasta.

 

250 g Fusilli pastaa

n. 15 kirsikkatomaattia

200 g paseerattua tomaattia (tai tomaattimurskaa)

½ dl vettä

½(-1) tl valkosipulimurskaa

½ tl suolaa

1/4 tl rouhittua mustapippuria

100 g ruohosipulituorejuustoa

1 prk tonnikalaa

1 prk tonnikalaa tomaattikastikkeessa

reilu 1 rkl kapriksia

50-75 g juustoraastetta

 

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Puolita kirsikkatomaatit ja paista niitä pannulla öljyssä pari minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti, vesi, valkosipulimurska, suola ja mustapippurirouhe. Lisää lopuksi tuorejuusto ja anna kuumentua sekoitellen, niin että juusto sulaa.

Sekoita keskenään keitetty ja valutettu pasta, tonnikalat, tomaattikastike, kaprikset ja juustoraaste (halutessasi voit jättää 1/3 juustosta ripoteltavaksi vuoan pinnalle).

Paista uunissa keskitasolla 225 asteessa 15-20 minuuttia.