IMG_3237%5B1%5D.jpg

 

2 kesäkurpitsaa

1 sipuli

2 pkt á 300 g marinoituja kirjolohisuikaleita 

2 rkl sitruunamehua

1 dl tilliä

 

Päälle: 

2 prk smetanaa

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

½ sitruunan raastettu kuori

3-4 ohutta siivua saaristolaisleipää

 

Pese ja viipaloi kesäkurpitsa. Hienonna sipuli. 

Voitele uunivuoka ja lado pohjalle 1/3 kesäkurpitsaviipaleista ja sipulista, puolet lohisuikaleista, sitruunamehua ja kolmasosa tillistä. Levitä päälle taas kesäkurpitsaa, loput lohesta,sitruunamehua sipulia ja tilliä. Lado viimeinen kerros kesäkurpitsaviipaleista ja tilliä. 

Mausta smetana suolala, mustapippurilla ja raastetulla sitruunankuorella. Levitä smetana vuokaan päällimmäiseksi. Leikkaa ja kuutioi saaristolaisleivästä ohuita pieniä siivuja ja laita nämä smetanan päälle. 

Paista 200 asteessa tunnin ajan. Peitä vuoka kannella tai foliolla, jos leipäkuutiot uhkaavat tummua liikaa. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

 

IMG_3236%5B1%5D.jpg