IMG_3961%5B1%5D.jpg

 

Mimmin keittiöstä -blogista aikanaan hoksasin tämmöisen piimäpannarin ohjeen ja laitoin sen kirjanmerkkeihin. Mulla on oma kansio koneella resepteihin, joita aion kokeilla, ja tämä oli yksi niistä - tosin tähän kokeiluun meni nyt aika tarkkaan vuosi siitä, kun Mimmi reseptin julkaisi. Linkissä on ohje 50 cm uunissa tehtävään ohjeeseen, tässä reseptissä sovellettuna 60 cm uunissa tehtäväksi.

 

7 dl piimää

3 dl maitoa

5 dl vehnäjauhoja

1 dl juoksevaa margariinia

3/4 dl sokeria

1½ tl suolaa

4 munaa

 

Sekoita maito ja piimä kulhossa. Lisää sekoittaen vehnäjauhot, juokseva margariini, sokeri ja suola. Lisää lopuksi munat yksi kerrallaan vatkaten. Anna taikinan turvota n. 20 minuuttia. Kaada taikina leivnpaperin päälle uunipellille ja paista keskitasolla...

Sitten se paisto-ohje, eli alkuperäisessä reseptissä 200 astetta ja 30  minuuttia ei ainakaan minun uunissani pitänyt paikkaansa. Puolen tunnin kohdalla ei pinta ollut saanut yhtään väriä. 40 minuutin kohdalla pinta oli saanut väriä, mutta pohja ei sitten yhtään. 45 minuutin kohdalla pohjakin oli jo saanut väriä ja päästiin syömään. Mustikoiden, banaaniviipaleiden ja vaahterasiirapin kanssa.

Eli paisto-ohjeeni tähän reseptiin on 225 astetta 30 minuuttia, jolla yleensäkin pannarini paistan.