IMG_20240817_090525%5B1%5D.jpg

 

Ohrapuuro rikoituista ohrasuurimoista, nyt jo toista kertaa hyväksi havaitulla reseptillä.

1 litra kylmää vettä

2 d rikottuja ohrasuurimoita

Lopuksi:

2 dl kuohukermaa

2 tl suolaa

 

Voitele haudutuspata (tällä estät sen, ettei puuro kypsyessään tartu padan reunoihin). Mittaa pataan vesi ja rikotut ohrasuurimot. Hauduta Low-asetuksella 7,5-8,5 tuntia (itse tällä kertaa haudutin 7 t 45 minuuttia ennen kermaan lisäämistä). Lisää sitten kuohukerma ja suola sekoittaen ja jatka hauduttamista Low vielä puolen tunnin ajan.

 

Puolukkakiisseli (vähän isompikin satsi)

14 dl vettä

6 dl pakastepuolukoita

2,5 dl (karppi)sokeria

Suurustamiseen:

2,5 dl kylmää vettä

7 rkl perunajauhoja

 

Mittaa kattilaan vesi, pakastepuolukat ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti.

Sekoita suurus tasaiseksi pienessä kulhossa  ja kaada ohuena nauhana kattilaan samalla koko ajan sekoittaen.

Nosta kattila vielä hetkeksi levylle ja anna kiisselin kuplahtaa. Kaada tarjoiluastiaan ja sokeroi pinta.