Ohrapuuro rikoituista ohrasuurimoista, nyt jo toista kertaa hyväksi havaitulla reseptillä.
1 litra kylmää vettä
2 d rikottuja ohrasuurimoita
Lopuksi:
2 dl kuohukermaa
2 tl suolaa
Voitele haudutuspata (tällä estät sen, ettei puuro kypsyessään tartu padan reunoihin). Mittaa pataan vesi ja rikotut ohrasuurimot. Hauduta Low-asetuksella 7,5-8,5 tuntia (itse tällä kertaa haudutin 7 t 45 minuuttia ennen kermaan lisäämistä). Lisää sitten kuohukerma ja suola sekoittaen ja jatka hauduttamista Low vielä puolen tunnin ajan.
Puolukkakiisseli (vähän isompikin satsi)
14 dl vettä
6 dl pakastepuolukoita
2,5 dl (karppi)sokeria
Suurustamiseen:
2,5 dl kylmää vettä
7 rkl perunajauhoja
Mittaa kattilaan vesi, pakastepuolukat ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti.
Sekoita suurus tasaiseksi pienessä kulhossa ja kaada ohuena nauhana kattilaan samalla koko ajan sekoittaen.
Nosta kattila vielä hetkeksi levylle ja anna kiisselin kuplahtaa. Kaada tarjoiluastiaan ja sokeroi pinta.
Kommentit