IMG_20240920_184646%5B1%5D.jpg

 

Alkuperäisessä Pirkan reseptissä oli käytetty Muu-jauhista. Kun en S-Marketista sitä löytänyt ja kysyin myyjältä, niin hän sanoi, että se on vedetty pois heidän myynnistään, ei kuulemma mennyt kaupaksi. Kaipa täällä Etelä-Pohjanmaalla halutaan tukea lihantuottajia, mikä onkin ihan ok. Olen pyrkinyt lisäämään kotona kasvisruokien tekoa, ja tällä  kertaa ostin minestronesoppaa varten Mifu jauhista.

 

1 pkt (250 g) Valio Mifu jauhis Original

1 tl valkosipulimurskaa (tai 1 kynsi)

2 rkl tomaattipyreetä

2 tl pizzamaustetta

ripaus mustapippurirouhetta

1 l kiehuvaa vettä

2 dl gnocchi-pastaa

500 g tomaattimurskaa

1 pss (200 g) keittojuureksia (pakaste)

1 tlk Pirkka kidenypapuja suolaliemessä, valutettuna ja vedellä huuhdeltuna

½ dl vihreää pestoa

1 tl suolaa

 

Ruskista Mifu jauhis isohkossa pinnoitetussa kattilassa rasvassa. Lisää valkosipulimurska ja tomaattipyree, kuullota hetki. Musta pizzamausteella ja mustapippurilla.

Lisää vedenkeittimessä kiehuvaksi kuumennettu vesi, pasta ja keittojuurekset. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla hiljakseen kannen alla n. 10 minuuttia.

Lisää lopuksi kidneypavut, vihreä pesto ja suola. Kuumenna ja keitä vielä hetki miedolla lämmöllä, kunnes pasta on kypsää.

Tarjoa tuoreen vaalean leivän kanss.