Mies ja poika jo lomailevat, minä olen vielä töissä. Tänään tein pekonilla höystettyä jauheliha-perunalaatikkoa Makunautintoja Mimmin keittiöstä -blogia mukaellen. Annoksesta tuli sen verran iso, että riittää lomaileville vielä huomiseksikin.
700 g Pirkka perunasuikaleita (pakaste)
300 g jauhelihaa
140 g pekonikuutioita
1 rkl paahdettua sipulirouhetta
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
vajaa ½ tl jauhettua maustepippuria
juustoraastetta
Munamaito:
3 munaa
7 dl maitoa
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
Ruskista pannulla jauheliha ja pekoni. Lisää sipulirouhe ja mausta suolalla, paprikajauheella ja maustepippurilla. Kaada puolet perunasuikaleista voidellun uunivuoan pohjalle. Lisää päälle pekoni-jauhelihaseos sekä juustoraastetta. Sekoita munamaito ja mausta se suolalla. Kaada uunivuokaan loput perunasuikaleet, lisää munamaito. Paista uunin alaosassa 200 asteessa noin tunnin ajan. Lisää päälle juustoraastetta ja paista vielä 10-15 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.
Kommentit