500 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
50 g pekonia
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 sipuli
3/4 tlsuolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
Kermakastike:
2 dl kermaa
2 rkl sinappia
1 rkl tomaattipyreetä
3 rkl vasikan fondia
öljyä
Pilko sipuli ja pekoni ja kuullota niitä pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Riko kananmunan rakenne ja sekoita kermaan. Lisää sipuli-pekoniseos joukkoon.
Vaivaa jauheliha mukaan ja sekoita sileäksi taikinaksi. Anna maustua tovi ja pyöritä taikinasta tasakokoisia lihapullia. Paista uunissa 200 asteessa kymmenisen minuutttia ja nosta pyörykät kastikkeeseen.
Kuullota tomaattipyreetä ja sinappia keskenään tilkassa öljyä. Lisää kerma ja fondi mukaan.
Nosta lihapullat kiehuvaan kastikkeeseen ja hauduta muutama minuutti.
Tarjoa perunasoseen, maustekurkun ja puolukkasurveen kera.
Kommentit