IMG_1590%5B1%5D.jpg

 

Havahduin siihen, että blogini on tullut kymmenen vuoden ikään. Kyllä tämä tästä vielä jatkuu, vaikka harvakseltaan päivittelen sellaisia reseptejä, joita täällä ei vielä ole. 

Ohjeen annos on piirakkavuoalliseen pannaria. Jos teet pellillisen, tuplaa ohje. Itse käytin taikinaan hiivaleipävehnäjauhoja, kun venhäjauhot olikin loppu - tuli sitten varmaan asteen verran terveellisempää. 

 

2 munaa

4 dl täysmaitoa

2 dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

1/3 tl suolaa

½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

50 g voita sulatettuna

100 g mustikoita

 

Sekoita maidon joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää suola, sokeri ja vaniljasokeri ja viimeiseksi munat ja jäähdytetty sulanut voi. Anna taikinan turvota puoli tuntia. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja ripottele päälle huoneenlämpöiseksi sulatetut mustikat. Paista 225 asteessa puoli tuntia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.