maanantai, 15. lokakuu 2007
Banaanikirjolohi
Minulla oli muutama banaani, jotka alkoivat jo tummua. Googletin banaaniruokaohjeita, ja tällainen melko eksoottisen kuuloinen resepti löytyi Suomen Kalankasvattajaliiton sivuilta.
600 g kirjolohifileetä
suolaa tai aromisuolaa
4 banaania
Kuorrutuskastike:
5 dl maitoa
3 rkl vehnäjauhoja
3 rkl margariinia
2 dl juustoraastetta
1 tl curryä
1 tl kurkumaa
valkopippuria
suolaa
Nosta kirjolohifilee voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta kevyesti suolalla tai aromisuolalla. Kuori ja viipaloi banaanit ja aseta viipaleet kalojen päälle. Sulata kattilassa rasva ja sekoita siihen jauhot, älä ruskista. Lisää maito kahdessa erässä. Kuumenna seos koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen ja keitä noin 5 minuuttia. Lisää juustoraaste ja mausta kastike. Valuta kastike kalojen päälle ja paista ruokaa 175-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia kalan paksuuden mukaan.
Kommentit