IMG_20220115_161256%5B1%5D.jpg

 

Ensimmäinen kokeiluni käyttää ruoanlaittoon soijarouhetta, ja hyvinhän se onnistui, eikä soijarouhe jauheliha-kaalilaatikolle yhtään hävinnyt.

 

800 g kaalia

1 rkl voita

1 suippopaprika

1 pieni sipuli

2 dl tummaa soijarouhetta

5 dl kylmää vettä

mustapippuria

0,4 dl sweet chili -kastiketta

3/4 rkl vaahterasiirappia

2½ dl vettä

½ kasvisfondikuutio

 

Kaada soijarouhe kulhoon, lisää ½ l kylmää vettä ja anna turvota noin 15 minuutin ajan.

Suikaloi kaali. Paista suikaleet paistokasarissa voissa pehmeäksi.

Suikaloi suippopaprika ja silppua sipuli. Kuullota kasvikset paistinpannulla rasvassa ja siirrä sivuun.

Kaada soijarouhe siivilään ja purista liotusvesi pois. Hauduta loppu vesi soijarouheesta pois lämpimällä paistinpannulla liikutellen, mausta lopuksi mustapippurilla, sweet chili -kastikkeella ja vaahterasiirapilla.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita seos voideltuun uunivuokaan. Kiehauta 2,5 dl vettä ja liuota siihen kasvisfondikuutio. Kaada liemi tasaisesti vuokaan.

Paista uunissa 200 asteessa 1½ (-2) tunnin ajan.