Crock Pot Ladies sivuston alkuperäisessä reseptissä tämän ruoan nimi on amerikkalainen naudanlihagulassi. Ohjeen jakaja kertoo sen olleen alunperin äitinsä resepti ruoasta, jolla pystyi pienellä budjetilla ruokkimaan ison perheen. Minun mielestäni tämä on ihan suomalaisen suuhun sopiva ruoka yhtä lailla. Ohjeen annos sopii tehtäväksi 3.5 litran haudutuspadassa ja siitä riittää ainakin viidelle.
400 g naudan vähärasvaista jauhelihaa
1 pieni sipuli, kuorittuna ja silputtuna
suolaa ja mustapippuria
2 prk (á 400 g) tomaattipastakastiketta
2 dl pakastemaissia
1 dl chilitomaattimurskaa
ripaus valkosipulijauhetta
vajaa rkl Yrttiseos Provencale
250 g sarvimakaronia
Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla, mausta suolalla ja pippurilla, ja laita seos haudutuspataan. Lisää tomaattipastakastike, maissi, chilitomaattimurska, valkosipulijauhe ja yrttimauste. Sekoita ja kypsennä High 3 tuntia (tai Low 6 tuntia).
Noin puoli tuntia ennen kypsennysajan päättymistä keitä pasta ohjeen mukaan ja lisää se haudutuspataan hyvin sekoittaen. Tarjoile cheddarjuustoraasteen kanssa.
Kommentit