IMG_0228%5B1%5D.jpg

 

Olen tehnyt aiemmin Pehtoorin perunalooraa Valion ohjeella, tässä Arlan reseptissä oli käytetty hieman enemmän mausteita.

 

400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa

1 tl sipulijauhetta (tai 1 sipuli)

1/2 tl valkosipulijauhetta (tai 1-2 kynttä)

1 tl suolaa

1 tl paprikajauhetta

mustapippuria myllystä

1/4 tl valkopippurijauhetta

1/4 tl cayennepippuria

500 g pakasteperunaviipaleita

200 g raejuustoa

2 dl cheddar-juustoraastetta

2 dl ruokakermaa

 2dl maitoa

3 munaa

1½ tl suolaa

 

Sulata pakasteperunoita mikrossa sulatusteholla noin 1,5 minuuttia, jotta viipaleet irtoavat paremmin toisistaan.

Ruskista jauheliha pannulla ja lisää mausteet.

Laita voidellun uunivuoan pohjalle puolet perunaviipaleista, niiden päälle jauheliha, raejuusto ja 1 dl juustoraasteesta. Lado pinnalle loput perunat.

Sekoita ruokakerma, maito, munat ja suola keskenään vatkaten, ja kaada seos vuokaan. Paista 200 asteessa 1 tunti 15 minuuttia. Noin puoli tuntia ennen ruoan valmistumista ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.

Tämä resepti löytyi Arlan sivuilta, siinä oli käytetty raakaa perunaa, jotka kuorittiin ja viipaloitiin ohuiksi. Kypsymisajan ilmoitetaan tällöin olevan 200 asteessa 50-60 minuuttia. Minä olen niin laiska kuorimaan perunoita, että meillä käytetään hyvin usein pakasteperunavalmisteita. Nämä pakasteviipaleperunat kestävät kypsyä uunissa reilun tunnin.