Olen tehnyt aiemmin Pehtoorin perunalooraa Valion ohjeella, tässä Arlan reseptissä oli käytetty hieman enemmän mausteita.
400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 tl sipulijauhetta (tai 1 sipuli)
1/2 tl valkosipulijauhetta (tai 1-2 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
1/4 tl valkopippurijauhetta
1/4 tl cayennepippuria
500 g pakasteperunaviipaleita
200 g raejuustoa
2 dl cheddar-juustoraastetta
2 dl ruokakermaa
2dl maitoa
3 munaa
1½ tl suolaa
Sulata pakasteperunoita mikrossa sulatusteholla noin 1,5 minuuttia, jotta viipaleet irtoavat paremmin toisistaan.
Ruskista jauheliha pannulla ja lisää mausteet.
Laita voidellun uunivuoan pohjalle puolet perunaviipaleista, niiden päälle jauheliha, raejuusto ja 1 dl juustoraasteesta. Lado pinnalle loput perunat.
Sekoita ruokakerma, maito, munat ja suola keskenään vatkaten, ja kaada seos vuokaan. Paista 200 asteessa 1 tunti 15 minuuttia. Noin puoli tuntia ennen ruoan valmistumista ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
Tämä resepti löytyi Arlan sivuilta, siinä oli käytetty raakaa perunaa, jotka kuorittiin ja viipaloitiin ohuiksi. Kypsymisajan ilmoitetaan tällöin olevan 200 asteessa 50-60 minuuttia. Minä olen niin laiska kuorimaan perunoita, että meillä käytetään hyvin usein pakasteperunavalmisteita. Nämä pakasteviipaleperunat kestävät kypsyä uunissa reilun tunnin.
Kommentit