Parmankinkku antoi oikein mukavan säväyksen tälle ruoalle, vaikka hintavaa olikin - 5 ohutta viipaletta maksoi 4 euroa. Resepti on Yhteishyvän sivuilta, aurinkokuivatut tomaatit unohtui minulta kauppaan, mutta hyvää oli ilmankin.
4 kpl broilerin ohut fileeleike (marinoimaton)
3 rkl appelsiinimehua
1 rkl dijonsinappia
1 tl suolaa
mustapippuria
½ tl rosmariinia
4 viipaletta parmankinkkua
1 pss (500 g) pakasteperunasuikaleita
2 dl kanalientä
1 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
kuivattua basilikaa
Sekoita kulhossa appelsiinimehu, sinappi, suola, pippuri ja murennettu rosmariini. Kaada seos pakastepussiin. Lisää pussiin broilerileikkeet ja pyörittele niin, että ne kostuvat kauttaaltaan liemeen. Anna maustua puoli tuntia huoneenlämmössä.
Levitä laakeaan uunivuokaan perunat ja silputut tomaatit. Mausta basilikalla ja kaada päälle kanaliemi. Kypsennä 225 asteessa 30 minuuttia.
Ota vuoka uunista ja aseta broilerit perunoiden päälle. Peitä kukin broilerileike parmankinkkuviipaleilla. Kypsennä vielä 25 minuuttia.
Kommentit