Isänpäivänä kävimme lounastamassa Kurikan Wanhalla asemalla. Tätä syötiin lauantaina.
750 g Apetit perunasuikaleita
150 g poron kylmäsavurouhetta
140 g pekonikuutioita
200 g leipäjuustoa
2 dl ruokakermaa
1 rkl sinappia
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Paahda pekonit kuumalla pannulla. Kuutioi leipäjuusto. Sekoita perunasuikaleet, pororouhe, pekonikuutiot ja leipäjuustokuutiot ja laita ne laakeaan uunivuokaan. Sekoita ruokakermaan sinappi, suola ja mustapippuri, kaada maustettu kerma vuokaan. Kypsennä 225 asteessa tunnin ajan.
Puolukkasurvos:
200 g puolukoita
4 rkl sokeria
Survo puolukat sokerin kanssa niin, että osa marjoista jää kokonaisiksi. Tarjoa puolukkasurvos porokiusauksen kera yhdessä maustekurkkujen kanssa.
Kommentit