IMG_4054%5B1%5D.jpg

 

Ostin broilerin jauhelihaa tarkoituksena tehdä broilerimureketta, mutta päädyinkin sitten tällaisiin pekoniin käärittyihin pötkylöihin. Oikein maukasta.

 

1 dl ruokakermaa

1 muna

½ dl makeaa chilikastiketta

3/4 tl suolaa

1 tl savupaprikajauhetta

1 tl currya

½ tl valkosipulijauhetta

1 dl korppujauhoja

1 dl Mustaleima Emmental -juustoraastetta

400 g broilerin jauhelihaa

1 pkt pekoniviipaleita

 

Sekoita ruokakerma, muna, chilikastike ja mausteet. Lisää korppujauhot ja anna turvota noin 5 minuutin ajan. Lisää sitten juustoraaste ja jauheliha, sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Muotoile mureketaikinasta kostutetuin käsin pötköjä. Käytä yhtä pötköä kohden noin 1 dl mureketaikinaa, näin saat tästä määrästä kuusi pötkylää. Kääräise kunkin pötkön ympäri kaksi pekonisuikaletta.

Paista 225 asteessa 20-25 minuuttia. Itse pistin vielä lopuksi uunin grillivastuksen päälle pariksi minuutiksi, niin pekoni sai kunnolla väriä.