Ostin broilerin jauhelihaa tarkoituksena tehdä broilerimureketta, mutta päädyinkin sitten tällaisiin pekoniin käärittyihin pötkylöihin. Oikein maukasta.
1 dl ruokakermaa
1 muna
½ dl makeaa chilikastiketta
3/4 tl suolaa
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl currya
½ tl valkosipulijauhetta
1 dl korppujauhoja
1 dl Mustaleima Emmental -juustoraastetta
400 g broilerin jauhelihaa
1 pkt pekoniviipaleita
Sekoita ruokakerma, muna, chilikastike ja mausteet. Lisää korppujauhot ja anna turvota noin 5 minuutin ajan. Lisää sitten juustoraaste ja jauheliha, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Muotoile mureketaikinasta kostutetuin käsin pötköjä. Käytä yhtä pötköä kohden noin 1 dl mureketaikinaa, näin saat tästä määrästä kuusi pötkylää. Kääräise kunkin pötkön ympäri kaksi pekonisuikaletta.
Paista 225 asteessa 20-25 minuuttia. Itse pistin vielä lopuksi uunin grillivastuksen päälle pariksi minuutiksi, niin pekoni sai kunnolla väriä.
Kommentit