IMG_3772%5B1%5D.jpg

 

Amerikkalaisen Sarah Olsonin haudutuspata-aiheiselta Youtube-kanavalta löytyy tämäkin Swiss steak -resepti, josta sen julkaisija toteaa ruoan olevan heillä päin perinteinen ruoka. Samalla nimellä en suomalaisista resepteistä vastaavaa löytänyt ja meillä tutumpi sveitsinleike on taas ihan erilainen ruoka.

 

n. 800 g naudan sisäpaisti (voit käyttää myös esim. palapaistilihoja)

40 g vehnäjauhoja

3/4 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

2 dl lihalientä

1 prk (400 g) kokonaisia kirsikkatomaatteja tomaattimehussa (älä valuta)

1 rkl Worcestershire kastike

1 pieni vihreä paprika, kuutioituna

1 tl sipulijauhetta (tai 1 sipuli, silputtuna)

½ tl valkosipulijauhetta

 

Leikkaa naudan sisäpaisti reilun sentin paksuiksi viipaleiksi (puolitin kookkaimmat pihvit). Sekoita matalalla lautasella jauhot, suola ja pippuri. Kääntele pihvit jauhoissa molemmin puolin - säästä ylimääräinen jauho, sillä se lisätään pataan myöhemmässä vaiheessa.

Ruskista pihvit molemmin puolin öljyssä paistinpannulla parissa erässä (niitä ei tarvitse kypsentää). Laita ruskistetut pihvit haudutuspataan ja ripottele pinnalle loppu jauho.

Huuhtele paistinpannu lihaliemellä ja kaada haudutuspataan naudanlihan päälle. Lisää loput ainekset ja sekoita. Kypsennä kantta avaamatta High 4 tuntia (tai Low 7 tuntia).