530943.jpg

Tämä ohje on blogista Ruokaohjeita ja herkkuja à la Marie, tein ihan alkuperäisen ohjeen mukaan muuttelematta muuten kuin sipulin jätin pois.

Marien lapsille tämä oli maistunut, mutta meidän poika suostui vain maistamaan, ja senkin kiristämällä. Meillä on jonkinlainen sääntö, että kolme lusikallista ( poika on 3-vuotias) on jokaista ruokaa maistettava - aina ei onnistu sekään. Kotona poika on siis kovin ronkeli ruokansa kanssa, mutta hoidossa pyytää poikkeuksetta lisää, joskus jopa useaan kertaan niin että hoitajat joutuvat toppuuttelemaan, että "älä nyt enää ota lisää".

400g marinoituja broilerin filesuikaleita
1 valkosipulin kynsi
2 dl ruokakermaa
2 dl vettä
1/2 - 1 kanaliemikuutio
valkopippuria
tilkka soijaa
6-8 perunaa

Ruskista broilerisuikaleet pannulla. Lisää valkosipuli, mausteet, kerma ja vesi sekä liemikuutio.

Kuori ja viipaloi perunat. Lado vuokaan pohjalle perunaa ja kanakastiketta kerroksittain. Kaada kanakastiketta perunakerrosten väliin niin että pannuun jää noin 1dl kastikkeen nestettä. Kaada neste päällimmäisen kerroksen päälle. Muutama voinokare pinnalle ja paista 225 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.

Kun vuoka on ollut uunissa n 30 min. kääntele hieman perunoita ja kanakastiketta lusikalla niin että kastiketta tulee taas pintakerroksen perunoiden päälle (itse lisäsin myös hieman ruokakermaaa pinnalle), silloin pinnalla olevat perunat eivät kuivu kovaksi.