IMG_4255%5B1%5D.jpg

 

Aijai, sinihomejuustoa. Multa tämä ruoka meinasi kielen viedä mennessään - mies puolestaan totesi, että kyllä se nyt meni, kun nopeasti söi.

 

500 g perunaviipaleita (pakaste)

200 g kesäkurpitsaa, raastettuna

3 tomaattia, viipaloituna

300 g jauhelihaa

mustapippuria

1,5 tl oreganoa

1,5 tl basilikaa

n. 80 g sinihomejuustomurua

0,5 tl suolaa (perunakerrosten päälle)

1 dl vettä

reilu 1 rkl vehnäjauhoja

juustoraastetta

korppujauhoja

 

Paista jauheliha pannulla ja mausta se mustapippurilla, oreganolla, basilikalla ja sinihomejuustolla.

Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunoita, kesäkurpitsaraastetta, tomaattiviipaleita ja jauhelihaseosta. Ripottele perunakerrosten päälle hieman suolaa. Jätä päällimmäiseksi perunakerros ja tomaattiviipaleet.

Sekoita vehnäjauhot veteen ja kaada seos vuokaan. Paista 200 asteessa 50 minuuttia. Poista sitten vuoka uunista ja ripottele pinnalle juustoraastetta ja korppujauhoja. Jatka paistamista 200 asteessa vielä 15 minuutin ajan.

 

IMG_4206%5B1%5D.jpg