IMG_3922%5B1%5D.jpg

 

Pyhäinpäivän ruokaa. Mimmin keittiöstä vinkattiin, että lihapullat kannattaa paistaa uunissa 250 asteessa, minä olin aina paistanut lihapullat ja jauhelihapihvit 225 asteessa. Parempia näistä tuntui tulevan nyt, kun paistoin korkeammassa lämpötilassa. Kaupan valmiin porkkanalaatikon lämmitin Airfryerissa.

 

Jauhelihapihvit:

1 dl kuohukermaa

½ dl korppujauhoja

1 sipuli, silputtuna

400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa

2 munaa

1 tl suolaa

½ tl savupaprikajauhetta

½ tl mustapippuria

vajaa ½ tl maustepippuria

ripaus valkopippuria

 

Sekoita kerma ja korppujauhot keskenään, anna turvota 5-10 minuuttia. Paista sipuli pannulla rasvassa pehmeäksi.

Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile pihveiksi vedellä kostutetuin käsin (minulla tuli tästä määrästä 6 pihviä ja 2 lihapullaa). Paista uunissa 250 asteessa 15 minuuttia.

 

Kastike jauhelihapihveille:

3 dl vettä

2 rkl vehnäjauhoja

2 dl ruokakermaa

½ dl omenasosetta

2 rkl soijakastiketta

1 rkl sinappia

1 rkl tomaattipyreetä

1 tl sipulijauhetta

 

Sekoita pannulla vehnäjauhot veteen ja anna kiehua hetken. Lisää kerma ja omenasose, anna kuumentua. Mausta soijakastikkeella, sinapilla, tomaattipyreellä ja sipulijauheella. Tarjoa jauhelihapihvien (tai lihapullien) kanssa.

 

Porkkanalaatikon lämmitys Airfryerilla: 170 astetta ja 20 minuuttia. 

IMG_3921%5B1%5D.jpg