Pihalla raparperi on jo ensimmäiset vartensa kasvattanut. Tein piirakkavuoallisen raparperipannaria, kokonaiseen pellilliseen ei omat raparperini olisi vielä riittäneetkään. Ihan uudenlainen pannariherkku minulle, reseptin löysin Makunautintoja Mimmin keittiössä -blogista. Tuplaa annos, niin ohje riittää pellilliseen.
4 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ dl sokeria
25 g sulatettua voita
2 munaa
2 isoa raparperin vartta kuorittuna
Sekoita vatkaten pannaritaikinan ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Anna taikinan turvota puolen tunnin ajan. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle raparperinpalat ja lisää halutessasi pinnalle hieman sokeria. Paista 225 asteessa 25-30 minuuttia.
Kommentit