1027286.jpg

"Kurikasta kotoosin ja kropsua eväsnä."

Minulta on kyselty blogin nimikkoruoan, kropsun, ohjetta. Jotkut kutsuvat kropsuksi tavallista pannukakkua, mutta omasta mielestäni perunakropsu on ainoa oikea kropsu. Tässä resepti, jota mm. Armi kaipasi.

1 kg perunoita
2 dl ohrajauhoja
1-1½ tl suolaa
1 dl maitoa
1 dl siirappia
1½ dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Keitä perunat kuorineen pehmeiksi suolattomassa vedessä. Kuori keitetyt perunat ja survo saman tien soseeksi. Sekoita joukkoon ohrajauhot. Anna imeltyä lämpimässä paikassa muutama tunti.
Sekoita joukkoon suolaa, maitoa, siirappia, vehnäjauhoja ja voisulaa. Taikina saa olla melko sakeaa.
Levitä taikina ohueksi kerrokseksi hyvin voideltuun uunipannuun. Paista 250-275 asteessa 20-30 minuuttia. Leikkaa jäähtyneinä paloiksi.


Muoks. Nostelen tätä bloggausta v. 2007, jos vielä jotakuta mietityttää, mitä se kropsu on.