IMG_3811%5B1%5D.jpg

 

Jääkaapissa oli lähes täysinäinen purkki maapähkinävoita. Poika sitä kinusi kaupasta tuomaan, maistoi kerran, mutta ei sitten siitä niin pitänytkään. Kun mietin, miten sen käyttäisin, tuli vastaan tällainen resepti. En ollut aiemmin maapähkinäkanaa tehnytkään, ja me kyllä tykättiin tästä. Tämän ohjeen annoksesta riittää syötävää kolmelle hengelle, videolla ohje on tuplattuna.

 

3/4 dl maapähkinävoita (makeuttamaton)

1 rkl inkiväärimurskaa

½ rkl murskattua valkosipulia

3/4 dl kanalientä

1 rkl soijakastiketta

2 rkl keltaista currytahnaa

½ tl suolaa

1 rkl fariinisokeria

½ rkl limemehua

500 g broilerin fileetä, kuutioituna

2 dl kookoskermaa

suolaa ja pippuria

 

Laita haudutuspataan maapähkinävoi, inkivääri, valkosipuli, kanaliemi, soijakastike, currytahna, suola, fariinisokeri ja limemehu. Sekoita tasaiseksi. Lisää kuutioitu broileri. Kypsennä High 2 tuntia (Low 5 tuntia). Lisää kookoskerma (kuumensin sen kattilassa juoksevaksi ennen pataan lisäämistä) ja jatka kypsentämistä High puoli tuntia (Low 1 tunti). Mausta valmis ruoka suolalla (minun makuuni sitä ei tarvinnut lisätä) ja pippurilla.