Jokin aika sitten löysin jostain ruokablogista helpon vaihtoehdon lasagnen juustokastikkeelle: Koskenlaskija Ruoka & Dippi Cheddar purkillinen ja ruokakerma vain sekoitetaan keskenään. Halutessa voi käyttää maustamatonta Koskenlaskijaa tai esimerkiksi mustapippurilla maustettua ruokakermaa. Tämä ruoka on vähän niin kuin lasagne, mutta lasagnelevyt on korvattu pennepastalla. Makua oli mukavasti, me kaikki tykättiin.
5 dl pennepastaa
Jauheliha-tomaattikastike
400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
½ tl suolaa
1 tl pizzamaustetta
mustapippuria myllystä
½ tl valkosipulijauhetta
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa, yrttimaustettua
1 lihafondikuutio
Juustokastike
1 prk Koskenlaskija Ruoka & Dippi Cheddar
2 dl ruokakermaa
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Ruskista jauheliha pannulla. Mausta. Lisää tomaattimurska ja lihafondikuutio. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
Valmista juustokastike sekoittamalla Koskenlaskija ja ruokakerma keskenään.
Laita voidellun vuoan pohjalle *puolet pastasta, puolet jauheliha-tomaattikastikkeesta ja puolet juustokastikkeesta*. Toista kertaalleen *-* siten, että päällimmäiseksi tulee juustokastike.
Paista 225 asteessa 25 minuutin ajan.
Kommentit