IMG_4034%5B1%5D.jpg

 

Facebookin airfryer-ryhmissä on useita postauksia kananmunien "keittämisestä" airfryerilla. Iltapalaksi teki mieli ruisleipää munalla, ja sain päähäni kokeilla nyt itsekin tuota kypsennystapaa. Kypsensin neljä munaa, kaksi Pirkan ruskeakuorista virikehäkkikananmunaa (mies haluaa aina syödä näitä, eikä usko luomun olevan parempi vaihtoehto) ja kaksi Pirkan valkoista luomumunaa.

Vasemmalla  kuvassa oleva ruskeakuorinen muna oli huoneenlämpöinen ja oikealla oleva luomumuna jääkaappikylmä, kun laitoin ne pöhöttimeen. Eli sinne vain korin pohjalle munat sellaisenaan, eikä tarvitse tehdä reikää munan päähän.

Sitten tuo maaginen 130 astetta 13 minuuttia.

Toisesta ruskeasta munasta halkesi hieman kuori, mutta muna pysyi kuitenkin koossa eikä sisällys valunut ulos. Muissa munissa kuori pysyi ehjänä.

Sitten munat hetkeksi kylmään veteen. Kuori irtosi munista helposti. Ja kuten kuvasta näkyy, ei siis mitään nähtävää eroa huoneenlämpöisenä ja jääkaappikylmänä kypsennettyjen munien välillä ole.