IMG_3497%5B1%5D.jpg

 

Ostin jokin aika sitten Lidl´stä pari pakettia Deluxe marinoituja strutsipihvejä (pakaste). Pakkauksen ohjeen mukaan ne paistettiin pannulla, ja vaikka ohjeen mukaan teinkin, tuli pihveistä jotenkin sitkeitä - miesväki kyllä tykkäsi, minä itse en. Toisen paketin pihvit päätin valmistaa haudutuspadassa, jotta lihasta tulee mureaa ja päädyin sitten tekemään lihapadan. Käytin tässä 3.5 litran haudutuspataani.

 

1 pkt (300 g) Deluxe strutsipihvejä (3 kpl)

½ dl vehnäjauhoja

1 iso porkkana, kuorittuna ja kuutioituna

3 perunaa, kuorittuna ja paloiteltuna

1-2 varsisellerin vartta, kuutioituna

1 sipuli, silputtuna

1 valkosipulin kynsi, murskattuna

1 rkl tomaattipyreetä

1 tl savupaprikajauhetta

mustapippuria myllystä

1 dl pakasteherneitä

4 dl lihalientä

1-2 tl Worcestershire kastiketta

 

Anna strutsipihvien sulaa jääkaapissa yön yli. Leikkaa pihvit pieniksi kuutioiksi. Laita minigrip-pussiiin vehnäjauhot, lisää lihat ja sekoittele niin, että lihat ovat kauttaaltaan jauhojen peitossa.

Lisää haudutuspataan paloitellut perunat, kuutioidut porkkanat, kuutioitu varsiselleri ja silputtu sipuli. Lisää valkosipulinkynsi ja tomaattipyree. Lisää sitten savupaprikajauhe ja mustapippurirouhe. Lisää lopuksi jauhotellut lihapalat, niitä ei tarvitse ruskistaa ennen haudutuspataan laittoa.

Lisää lihaliemi ja Worcestershire kastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Sulje kansi ja kypsennä High 4 tuntia. Puoli tuntia ennen kypsennysajan päättymistä lisää pakasteherneet ja sekoita nopeasti.Sulje kansi ja jatka kypsentämistä vielä puolen tunnin ajan.