IMG_0916%5B1%5D.jpg

 

Tämän ruoan valmistusvaiheessa tulee tiskiä vähän enemmänkin, mutta lopputulos on todella maukas. 

 

1 pss (350 g) Raketti Spagettia

1 tlk (400 g) tomaattimurskaa

1 rkl paahdettua sipulirouhetta

ripaus valkosipulirouhetta

½ tl suolaa

½ tl sokeria

mustapippuria

1-2 tlk tonnikalaa

tuoretta tai kuivattua tilliä

 

Juustokastike:

3-4 rkl voita

2-3 rkl vehnäjauhoja

4 dl maitoa

2 dl juustoraastetta

ripaus muskottia

(suolaa)

 

Keitä Raketti spagetti kypsäksi pussin ohjeen mukaan. 

Kaada tomaattimurska kattilaan. Lisää sipulirouhe ja valkosipulirouhe. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Anna kiehua kokoon n. 15 minuutin ajan. Tarkista maku. 

Valmista juustokastike. Sulata voi kattilan pohjalla, lisää venhäjauho, sekoita ja kiehauta. Anna kypsyä hetki, mutta älä ruskista. Lisää joukkoon maito kahdessa erässä samalla voimakkaasti sekoittaen. Anna kuumentua. 

Lisää valkokastikkeen joukkoon juustoraaste, sekoita. Mausta muskotilla. 

Laita puolet pastasta voidellun uunivuoan pohjalle. Levitä pastan päälle tomaattikastike ja sen päälle tonnnikala. Laita tonnikalan päälle tilliä. Lisää pinnalle loppu pasta. 

Kaada juustokastike vuokaan ainesten päälle. Kypsennä 200 asteessa 40-50 minuuttia, kunnes pinta saa väriä.