IMG_3288%5B1%5D.jpg

 

Ensimmäinen yritykseni ruipuolukkapuurosta haudutuspadassa ei onnistunut, sillä siitä ei tullut puuroa lainkaan vaan velliä. Nyt keitin aineksia ensin hellalla kattilassa viitisen minuuttia ja laitoin sitten vasta puuron haudutuspataan hautumaan. Haudutuspadassa kannattaa puuron päälle laittaa kannen muotoon leikattu leivinpaperin pala, jotta puuroon ei muodostu paksua kuorta. Eikä sitä tullut. En sekoitellut lainkaan kypsennyksen aikana, ja kun puuro oli valmis, oli pohjalla hieman paksumpaa puuroa, mutta kokonaisuudessaan se oli puuromaista. Eli onnistuin.

 

1 l vettä

200 g puolukoita

3/4 dl sokeria

½ tl suolaa

3 dl karkeita ruisjauhoja

 

Laita kattilaan vesi, puolukat, sokeri ja suola. Kun vesi kiehuu, vatkaa mukaan ruisjauhot. Keitä 5-10 minuuttia ja kaada sitten puuro haudutuspataan. Hauduta 3 tuntia High.