IMG_3288%5B1%5D.jpg

 

Ensimmäinen yritykseni ruipuolukkapuurosta haudutuspadassa ei onnistunut, sillä siitä ei tullut puuroa lainkaan vaan velliä. Nyt keitin aineksia ensin hellalla kattilassa viitisen minuuttia ja laitoin sitten vasta puuron haudutuspataan hautumaan. Jauhot kannattaa mitata tarkasti 1 dl mitalla eikä esim. litran mitalla. Haudutuspadassa kannattaa puuron päälle laittaa kannen muotoon leikattu leivinpaperin pala, jotta puuroon ei muodostu paksua kuorta. Eikä sitä tullut. En sekoitellut lainkaan kypsennyksen aikana, ja kun puuro oli valmis, oli pohjalla hieman paksumpaa puuroa, mutta kokonaisuudessaan se oli puuromaista. Eli onnistuin.

 

1 l vettä

200 g puolukoita

3/4 dl sokeria

½ tl suolaa

3 dl karkeita ruisjauhoja

 

Laita kattilaan vesi, puolukat, sokeri ja suola. Kun vesi kiehuu, vatkaa mukaan ruisjauhot. Keitä 5-10 minuuttia ja kaada sitten puuro haudutuspataan. Hauduta 3 tuntia High.

***Muoks. Tein tätä kolmannenkin kerran, ihan samat ainekset ja sama haudutusaika, nestettä vain 1,5 litraa ja muita vastaavasti samassa suhteessa enemmän. Ihmettelin suuresti, kun tällä kertaa ei tullutkaan puuroa, vaan hieman löysempää, ei nyt velliä kuitenkaan. Mutta annas olla, niin puuroksihan se jäähtyessään muuttui.