IMG_0278%5B1%5D.jpg

 

2½ dl tummaa riisiä

vettä

1 kalaliemikuutio

300 g marinoituja kirjolohisuikaleita

 

Juustokastike:

30 g voita

1 tl currya

½ dl vehnäjauhoja

5 dl maitoa

mustapippurirouhetta

tuoretta tilliä

2 dl juustoraastetta

 

Keitä riisi kypsäksi kalaliemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Paista lohisuikaleet pannulla.

Juustokastiketta varten sulata rasva toisessa kattilassa. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää curry. Sekoita ja lisää vehnäjauhot. 

Siirrä kattila takaisin kuumalle levylle. Kaada joukkoon puolet maidosta. Sekoita kunnes kastike alkaa saota. Lisää loppu maito, sekoita ja keitä pari minuuttia. 

Mausta kastike mustapippurilla, tillillä ja juustoraasteella. Sekoita lohi ja juustokastike kypsän riisin joukkoon. 

Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Paista 200 asteessa uunin keskistasolla noin 20 minuuttia.