IMG_4302%5B1%5D.jpg

 

Alkuperäinen ohje on Valion sivuilta nimellä lohi-ketoroonilaatikko. Siinä alkuperäisessä ohjeessa käytettiin tuoretta kukkakaalia, minä pakastettua. Maukasta tuli.

 

450 g Pirkka kukkakaalia (pakaste)

2 dl vettä

250 g lämminsavulohta

1 prk (200 g) raejuustoa

½ pkt Koskenlaskija Voimakas sulatejuustoa

2 dl ruokakermaa

1 muna

3/4 tl suolaa

mustapippuria myllystä

 

Kiehauta 2 dl vettä, mausta suolalla ja lisää jäiset kukkakaalit. Keitä 3 minuuttia, kaada vesi pois ja höyrytä kuivaksi. Hieman jäähtyneinä pilko kukkakaalit noin makaronin kokoisiksi paloiksi.

Sekoita paloiteltu lämminsavulohi, kukkakaali ja raejuusto keskenään. Paloittele Koskenlaskijajuusto pieniksi paloiksi ja sekoita nekin mukaan. Laita seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita ruokakerma ja muna, mausta suolalla ja mustapippurilla ja kaada vuokaan.

Paista 200 asteessa tunnin ajan.