IMG_1723%5B1%5D.jpg

 

Me miehen kanssa rakastetaan kaaliruokia, mutta poika ei piittaa sitten yhtään. No, nyt poika lähti viikonlopuksi toispaikkakunnalle kavereita tapaamaan, ja me syötiin kaalilaatikkoa! Riisit pistettiin raakana vuokaan, ja ne ehtivät kypsyä hyvin tässä ajassa. Ohjeen annos on neljälle.

 

700 g valkokaalia

7 dl vettä

1½ lihaliemikuutiota

100 g pekonisuikaleita

250 g naudan jauhelihaa

½ tl suolaa

vajaa rkl paahdettua sipulirouhetta

ripaus jauhettua valkopippuria

1 rkl meiramia

1 rkl siirappia

3/4 dl puuroriisiä

5,3 dl täysmaitoa

 

Suikaloi kaali. Hauduta se pehmeäksi lihalihaliemessä tilavassa kattilassa, keittoaika on talvikaalille noin 30 minuuttia. 

Ruskista pekonikuutiot keskilämmöllä. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää sipulirouhe ja mausteet. 

Sekoita kaalin joukkoon siirappi, raaka riisi ja pekoni-jauhelihaseos. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lisää maito. 

Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 1½ tuntia. Jos pinta aikoo saada liikaa väriä, peitä vuoka foliolla tai kannella. 

Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.