IMG_4041%5B1%5D.jpg

 

Monissa ohjeissa, kuten tässäkin Hellapoliisin reseptissä, on broilerin paistoaika vain 20 minuuttia. Minä en kyllä saa broileria mitenkään kypsäksi siinä ajassa, en vaikka se olisi pieninä (maksimissaan helmitomaatin kokoisina) kuutioina, kuten tässä. Lisäsin suosista paistoaikaa 45 minuuttiin ja sitten olikin jo kypsää, ja kasviksissa säilyi kuitenkin pieni rapsakkuus.

 

n. 400 g maustettua broilerinfileetä (alkuperäisessä ohjeessa Kariniemen Kananpojan Iso fileesuikale rosmariini-sitruuna)

300 g parsakaalia

1 pieni paprika

100 g helmitomaatteja

suolaa

valkosipulijauhetta

1 tl kuivattua rosmariinia (jos et käytä rosmariinilla valmiiksi maustettua broileria)

2½ dl juustokermaa

 

Ota broilerinfileet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoan valmistusta ja kuutioi ne (jollet käytä suikaleita). Laita voideltuun uunivuokaan kerroksittain broileri, paloiteltu parsakaali, kuutioitu paprika ja helmitomaatit. Mausta suolalla, valkosipulijauheella ja rosmariinilla. Kaada juustokerma vuokaan. Paista 200 asteessa noin 45 minuutin ajan. 20 minuutin paistamisen jälkeen peitä vuoka foliolla, etteivät parsakaalit pääse palamaan.