Tässä eilen tulin tehneeksi sen kummemmin ajattelematta Arlan ohjeella makaroni-tonnikalavuokaa, ja siitä tuli täysin mautonta - väkisin sitä nyt vähän suuhunsa pisteli. Ajattelin, että tänään teen maukasta ruokaa, ja töistä päästyä sitten laitoin haudutuspataan "Pyhän Marian kanaa" kypsymään.
Tämä resepti on Youtubesta Scott Babtie´s Food for Fittness -kanavalta, jossa tämä oli nimetty Saint Mary´s kanaksi. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään 1 kg broilerin fileetä. Minä kun tykkään, että kastiketta on riittävästi, niin tein saman määrän kastiketta 400 g broilerin fileitä varten, ja silti kastiketta oli aika nuukasti.
110 g Coop kalkkunapekonia
1 tl valkosipulimurskaa
2 rkl täysjyväsinappia
1 rkl Santa Maria Ranskalaiset Yrtit -mausteseosta
1/4 dl juoksevaa hunajaa
1 (-1,5) dl vettä
390 g Jyväbroiler broilerin filee rosmariini-karpalo
Lopuksi:
2 rkl Maizena vaalea suuruste
tilkka kylmää vettä
150 g ranskankermaa
Kypsennä pekoni - itse paistoin ne uunissa ja silppusin saksilla pieneksi. Laita pekonit haudutuspataan. Lisää valkosipulimurska, täysjyväsinappi, yrttiseos, juokseva hunaja ja vesi. Sekoita. Lisää pataan broilerin fileet ja sekoittele niin, että ne peittyvät kastikkeeseen. Peitä kannella ja hauduta High 3 tunnin ajan.
Kun kypsymisaikaa on jäljellä noin 10-15 minuuttia, sekoita keskenään ranskankerma, tilkka kylmää vettä ja Maizena-suuruste. Nosta broilerin fileet hetkeksi pois padasta ja lisää ranskankermaseos pataan vispilällä sekoittaen. Laita sitten broilerit takaisin pataan ja jatka kypsentämistä High vielä n. 10 minuutin ajan, tai kunnes kastike alkaa kuplia.
Kommentit