IMG_0371%5B1%5D.jpg

 

Tässä eilen tulin tehneeksi sen kummemmin ajattelematta Arlan ohjeella makaroni-tonnikalavuokaa, ja siitä tuli täysin mautonta - väkisin sitä nyt vähän suuhunsa pisteli. Ajattelin, että tänään teen maukasta ruokaa, ja töistä päästyä sitten laitoin haudutuspataan "Pyhän Marian kanaa" kypsymään.

Tämä resepti on Youtubesta Scott Babtie´s Food for Fittness -kanavalta, jossa tämä oli nimetty Saint Mary´s kanaksi. Tein aika pitkälti alkuperäisen reseptin mukaan, mutta vain pienemmän annoksen. Marinoimattomien broilerinfileiden sijasta käytin kylläkin maustettuja ja kastiketta tein suuremman määrän kuin alkuperäisessä reseptissä.

600 g Naapurin maalaiskananan rintafilee hunaja-timjami

120 g broileripekonia

reilu 1 rkl täysjyväsinappia

2 tl Santa Maria Ranskalaiset Yrtit -mausteseosta

½(-1)tl valkosipulijauhetta

1½ rkl juoksevaa hunajaa

1 dl vettä

 

1 rkl Maizena vaalea suuruste

tilkka kylmää vettä

1 prk (180 g) ranskankermaa (minulla 12 %)

 

Kypsennä pekoni ja silppua se esim. saksilla, itse kypsensin pekonin uunissa tähän tapaan.

Laita broilerin rintafileet haudutuspadan pohjalle. Lisää päälle silputtu pekoni, täysjyväsinappi, yrttiseos, valkosipulijauhe, juokseva hunaja ja vesi. Sekoita, peitä kannella ja kypsennä High 3 tunnin ajan.

Kun kypsymisaikaa on jäljellä 20 minuuttia, sekoita Maizena, vesitilkka ja ranskankerma keskenään. Ota hetkeksi broilerin fileet pois padasta, lisää Maizena-ranskankerma -seos, sekoita vispilällä tasaiseksi. Laita broilerit takaisin pataan, peitä kannella ja jatka kypsentämistä vielä parikymmentä minuuttia.