IMG_4515%5B1%5D.jpg

 

Olen muutamia kertoja aiemminkin tehnyt naudan palapaistia sähkökäyttöisessä haudutuspadassani. Yksi resepteistä  löytyy täältä ja toinen täältä, ja vielä kolmas täältä.

Tällä kertaa menin aika pitkälti Snellmannin reseptillä, ja käyttämäni naudan palapaistilihatkin olivat Snellmannin tuote. Haudutuspatani on kooltaan 3,5 litrainen.

 

400 g naudan palapaistilihoja

2 rkl voita

2 dl vettä

½ rkl vehnäjauhoja (olisi voinut laittaa 1 rkl:kin)

1 tl sipulijauhetta (tai 1 sipuli)

½ tl valkosipulijauhetta (tai 1 kynsi)

1 laakerinlehti

n. 100 g porkkanaa, viipaleina

½ tl paprikajauhetta

(½ -) 3/4 tl suolaa

1 dl tomaattimurskaa

1/4 tl valkopippuria

Lopuksi:

1 dl Valio paksumpi ruokakerma

 

Ota lihakuutiot huoneenlämpöön ½-1 tuntia ennen ruoan valmistusta. Ruskista lihapalat pannulla voissa ja laita ne haudutuspadan pohjalle. Sekoita jauhot ja vesi keskenään ja kaada haudutuspataan. Lisää loput ainekset ja mausteet haudutuspataan kermaa lukuunottamatta (se lisätään vasta aivan kypsennyksen loppuvaiheessa), sekoita. Peitä kannella ja kypsennä High 4 tunnin ajan. Lisää kerma pataan sekoittaen 20-30 minuuttia ennen ruoan valmistumista.

 

Finduksen pakastekasvikset airfryerilla

Palapaistin kanssa söimme Finduksen Uuni- ja grillikasviksia Andalusian tapaan. Pussin ohje normiuunille oli 225 astetta 20-25 minuuttia. Laitoin kasvikset pöhöttimeen (ilman esilämmitystä) ensin 190 asteeseen 5 minuutiksi, sitten kurkistelin, sekoitin ja päätin nostaa lämpötilan 200 asteeseen ja jatkoin paistamista vielä 10 minuuttia, puolivälissä sekoittaen. Lopputulos oli näin tehden suht onnistunut.