1852376.jpg

 

1,2-1,5 l vettä<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

2 kasvisliemikuutiota

pienehkö kaali

2 sipulia (laitoin 2 rkl paahdettua sipulirouhetta)

2-3 porkkanaa

1 paprika

1 prk tomaattimurskaa

400 g jauhelihaa

yrttisuolaa

ripaus mustapippuria

ripaus chilirouhetta

½ rkl oreganoa

½ rkl basilikaa

 

Laita vesi kiehumaan, kuutioi kaali, sipulit, porkkana ja paprika. Lisää kiehuvaan veteen kasvisliemikuutio ja pilkotut kasvikset.Ruskista jauheliha, mausta se yrttisuolalla ja lisää yhdessä

tomaattimurskan kanssa keiton sekaan. Anna hautua kannen alla 30-40 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat kypsyneet. Maistele kypsennyksen aikana ja lisää mausteita (mustapippuri,

chilirouhe, oregano, basilika) maun mukaan. Nestettä voi lisätä tarpeen mukaan.

 

Annoksesta tulee niin iso, että soppaa riittää lämmitettäväksi seuraavalle päivälle - paitsi jos emäntä ottaa lisää ja mieskin on nälissään ja tykkää kaalisopasta kuin hullu puurosta ja ottaa lisää kahdesti - vaikkakin  muksu suostuisi vain maistelemaan lientä.  

 

Jos teet keiton talvikaalista, se vaatii pidemmän kypsennysajan kuin syys- ja kesäkaali.