IMG_20240820_174555%5B1%5D.jpg

 

Toisen Rekosta ostamani Lakeuden Higland Ylämaankarjan jauhelihapaketin käytin tähän jauhelihapannukakkuun. Joku päivä sitten tein samaisesta jauhelihasta ,munatonta liha-makaronilaatikkoa. Tällä lähituottajan jauhelihalla on hintaa hieman enemmän kuin sillä Snellmannin naudanjauhelihalla, jota yleensä ostan (se kun on oikeastaan ainut marketeissa myytävä jauheliha, jota ei ole pakastettu ennen kaupan hyllyllle tuloa)  - mutta kyllä tämä sitten on huomattavasti maukkaampaa ja jo paistaessa huomaa, miten se ruskistuu paremmin. Ja vaikka tämä Ylämaankarjan jauheliha myydään pakasetettuna, ei siitä irtoa yhtään nestettä pannulle paistettaessa, kuten kaupassa myytävistä pakastetuista ja ennen myyntiin laittoa sulatetuista jauhelihoista.

Ohjeen annos on hyvä 60 cm leveän uunin pellille .

 

Pannaritaikina:

8 dl maitoa

4 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

4 munaa

 

Jauhelihatäyte:

500 g naudan jauhelihaa

1 tl sipulijauhetta (tai 1 sipuli)

1 (keltainen) paprika

runsas 2 tl oreganoa

reilu 1 tl paprikajauhetta

½ tl mustapippurirouhetta

3/4 tl suolaa

 

Pinnalle:

150 g Coop Pizza juustoraastetta (sisältää mozzarellaa, cheddaria ja gouddaa)

 

Sekoita pannaritaikinan ainekset keskenään, viimeisenä munat yksitellen vatkaten. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia.

Ruskista jauheliha pannulla. Kun se on lähestulkoon ruskistunut, lisää pieniksi kuutioiksi pilkottu paprika ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Mausta oreganolla, paprikajauheella, mustapippurilla ja suolalla.

Kaada pannaritaikina leivinpaperilla peitetylle korkeareunaiselle uunipannulle. Ripottele tasaisesti päälle jauhelihaseos ja pinnalle vielä juustoraastetta. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa puolen tunnin ajan.