IMG_20240901_151522%5B1%5D.jpg

 

Hollantilaista tonnikalavuokaa tehtiin useammassakin ruokablogissa vv. 2207-2008. Se oli sitä aikaa, kun ruokablogit tekivät tuloaan. Minäkin olen postannut tämän ensimmäisen kerran 2007. Resepti löytyy myös Rakkaudesta ruokaan -blogista samana vuonna, ja vuotta myöhemmin Julien ruokaohjeita -blogista. Julie tosin oli tehnyt hollandaise-kastikkeen ihan alusta alkaen itse. Tykkäsin tuosta Julien ruokablogista erityisesti salaattireseptien suhteen, niitä löytyy sieltä noin 150 kpl, vaikka Julie lopettikin bloginsa jo vajaan parin vuoden kuluttua - käyn muuten edelleen sillä silloin tällöin kurkkimassa nimenomaan näitä salaattiohjeita.

Tämä on kyllä maukas ruoka ollakseen tonnikala-riisivuokaa. Tähän käytetään hollandaise-kastikeaineksia, mutta muistan joskus tätä tehdessäni käyttäneeni Blå Bandin kalakastike-aineksia, ja silloinkin lopputulos oli hyvä.

Tuossa Knorrin paketissa on kolme pussia, joista reseptissä siis käytetään kaksi. Tällä kertaa tuli mieleen, että kastikkeen määrä voisi ehkä olla hieman isompikin, jolloin laittaisi siihen paketin kaikki kolme kastikeainespussia, 4½ dl vettä ja 75 g tuorejuustoa.

 

7 dl vettä

1 kalaliemikuutio

3 dl pitkää riisiä

Kastike:

2 pss (á 19 g) Knorr hollandaise-kastikeaineksia

3 dl vettä

50 g tillituorejuustoa

Lisäksi:

2 prk tonnikalaa vedessä (älä valuta)

1 rkl kuivattua tilliä

2 dl Emmental-Mozzarella -juustoraastetta

 

Kuumenna vesi kalaliemikuution kanssa kiehuvaksi. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Mittaa pieneen kattilaan kylmä vesi ja vatkaa siihen kastikeainekset. Kuumenna kiehuvaksti koko ajan sekoittaen, vähennä lämpöa ja anna kastikkeen kuplia hiljakseen vielä 2-3 minuuttia. Lisää tuorejuusto kattilaan ja vatkaa se vispilällä tasaiseksi kastikkeen joukkoon.

Sekoita keskenään riisi, tonnikala, kuivattu tilli ja juustoraaste. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Valuta kastike vuoan pinnalle. Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa 30-35 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.