Ostin taas tuota Erikssonin kylmäsavulohta, on se vaan niin hyvää. Olin suunnitellut tekeväni keittoa, mutta laatikkoruokaan sitten lopuksi kuitnekin päädyin.
1 kg Apetit Peruna-juuressekoitus
300 g kylmäsavulohta viipaleina
1 rkl kuivattua tilliä (tai nippu tuoretta)
2 prk (á 2,5 dl) Valio ruokakerma SItruuna ja pippuri
2 rkl täysjyväsinappia
½ tl suolaa
Laita voidellun uunivuoan pohjalle puolet peruna-juuressekoituksesta. Asettele niiden päälle kylmäsavulohiviipaleet, ja ripottele tilliä lohiviipaleiden päälle. Lisää loput peruna-juuressekoituksesta vuokaan päällimmäiseksi.
Laita kulhoon maustetut ruokakermat, sekoita joukkkoon täysjyväsinappi ja suola. Kaada kermaseos tasaisesti vuokaan .Paista uunissa 200 asteessa noin 1 tunti 15 minuutin ajan. 20 minuutin paistamisen jälkeen painele pinnalla olevia perunasuikaleita paistinlastalla niin, että ne hieman kostuvat kermasta.
Kommentit