IMG_20241124_182324%5B1%5D.jpg

 

Ostin taas tuota Erikssonin kylmäsavulohta, on se vaan niin hyvää. Olin suunnitellut tekeväni keittoa, mutta laatikkoruokaan sitten lopuksi kuitnekin päädyin.

 

1 kg Apetit Peruna-juuressekoitus

300 g kylmäsavulohta viipaleina

1 rkl kuivattua tilliä (tai nippu tuoretta)

2 prk (á 2,5 dl) Valio ruokakerma SItruuna ja pippuri

2 rkl täysjyväsinappia

½ tl suolaa

 

Laita voidellun uunivuoan pohjalle puolet peruna-juuressekoituksesta. Asettele niiden päälle kylmäsavulohiviipaleet, ja ripottele tilliä lohiviipaleiden päälle. Lisää loput peruna-juuressekoituksesta vuokaan päällimmäiseksi. 

Laita kulhoon maustetut ruokakermat, sekoita joukkkoon täysjyväsinappi ja suola. Kaada kermaseos tasaisesti vuokaan .Paista uunissa 200 asteessa noin 1 tunti 15 minuutin ajan. 20 minuutin paistamisen jälkeen painele pinnalla olevia perunasuikaleita paistinlastalla niin, että ne hieman kostuvat kermasta. 

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva_8-12-2024_92433_www