IMG_20241015_181127%5B1%5D.jpg

 

Olen aiemmin tehnyt ketoroonilaatikkoa eli ketoruokavalioon sopivaa sapuskaa jauheliha-kukkakaalilaatikkoa ja toisella kertaa lohi-kukkakaalilaatikkoa. Nyt tuli vastaan sitten makaronilaatikon "korvike" tehtynä jauhelihasta ja raejuustosta. Vähän epäilytti, tai vähän enemmänkin, mutta piti kokeilla, kun jossain facebookin VHH- tai ketoryhmässä joku kommentoi, että menee ihan liha-makaronilaatikosta, kun laittaa sokeritonta ketsuppia päälle. No, ainakin minun tekemänä tässä oli paljon pehmeämpi rakenne kuin makaronilaatikosta, mutta mies tykkäsi kuin hullu puurosta: "Tällaista pitää tehdä toistekin".

 

400 g jauhelihaa

½-1 tl sipulijauhetta (tai 1 sipuli)

1 tl suolaa

1 tl currya

1 tl paprikajauhetta

½ tl Herbamarea

pippurisekoitusta myllystä

3 munaa

2 dl kuohukermaa

½ dl maitoa

500 g raejuustoa, valuta neste pois lävikössä (käytin Valion raejuustoa)

1½ dl juustoraastetta

 

Paista jauheliha pannulla rasvassa ja mausta se ohjeessa mainituilla mausteilla.

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää kuohukerma, maito, raejuusto ja juustoraaste, ja sekoita ne keskenään. Sekoita joukkoon paistettu jauheliha.

Kaada ainekset voideltuun uunivuokaan. Paista uunissa 200 asteessa 50 minuutin ajan.

 

raejuusto.jpg