IMG_3930%5B1%5D.jpg

 

Tämmöistä iltapalaa isänpäivänä. Käytin tähän piirakkaan isänpäivän aamiaisen loppujen varsiparsakaalien nuput. Piirakkapohja oli Myllyn Paras Ruis-Kaura Piirakkataikina. Päivänsankari eli isäntä itse tykkäsi, että näin hyvää piirakkaa en ollut aikaisemmin tehnytkään.

 

150 g kylmäsavulohta, hienonnettuna

n.80 g parsakaalia, pieniksi kukinnoiksi pilkottuna

½ tl sitruunapippuria

½ tl suolaa

2 dl ranskankermaa

1 dl maitoa

3 munaa

1½ dl juustoraastetta

1 dl tuoretta tilliä

 

Painele sulanut piirakkataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteesssa 10 minuutin ajan.

Lisää piirakkapohjalle kylmäsavulohi ja parsakaalikukinnot. Ripottele päälle sitruunapippuria ja suolaa.

Vatkaa kulhossa ranskankerma, maito, munat, juustoraaste ja tilli. Kaada seos täytteen päälle. Paista uunissa 200 asteessa vielä puolen tunnin ajan.