Alkuperäinen ohje Snellmannilta, siinä ruoka tehtiin hellalla puolessa tunnissa. Minä en jaksa hellan ääressä seiskoskella, joten sain päähäni tehdä sapuskan uunissa ja hyvää tuli. Molemmat santsasimme ja sen verran vielä jäi, että mies sai tästä seuraavan päivän lounaan itselleen.
400 g Snellman kunnon kuoreton lenkki
120 g broileripekonia
1 tlk Pirkka kidneypapuja suolaliemessä, huuhdottuna ja valutettuna
1 tlk Pirkka valkoisia papuja suolaliemessä, huuhdeltuna ja valutettuna
1 pieni prk säilykeherkkusieniviipaleita, valutettuna
1 iso punainen paprika, kuutioituna
1 prk (390 g) yrtti tomaattimurskaa
2 tl rosmariinia
5 dl vettä
1½ lihafondikuutiota
mustapippuria myllystä
Leikkaa makkara kuutioiksi ja ruskista ne airfryerissa 200 asteessa 7 minuutin ajan. Koria ei tarvitse ravistella tänä aikana.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita pekoniviipaleet pellille leivinpaperin päälle ja kypsennä ne uunissa 200 asteessa 12 minuutin ajan. Leikkaa saksilla pienemmiksi paloiksi, kun pekonit ovat hieman jäähtyneet.
Laita uunivuokaan ruskistetut makkarakuutiot, pekoni, kidneypavut, valkoiset pavut, herkkusieniviipaleet ja paprikakuutiot. Sekoita ainekset keskenään.
Kuumenna kattilassa vesi ja lihafondikuutiot. Kun lihafondilkuutiot ovat liuenneet, lisää tomaattimurska ja mustapippuria, anna kuumentua. Kaada liemi vuokaan, sekoittele ja peitä sitten vuoka foliolla. Kypsennä ruokaa foliolla peitettynä 175 asteessa puolen tunnin ajan.
Kommentit