IMG_3974%5B1%5D.jpg

 

Olin tekemässä makaronilaatikkoa - uunissa. Mutta sitten uuni lakkasikin juuri lämmettyään toimimasta ja vilkutti vain erroria! No, ajattelin, että minähän laitan makaronilaatikon pöhöttimeen ja siirsin ainekset hieman pienempään, airfryeriin sopivaan vuokaan ja lähes koko satsi sinne mahtuikin (vuoka on 1 litran vetoinen). Seuraavaksi huomasin, ettei pöhötinkään toimi ja osa valoista asunnossa on pimeänä. Sisällä sulaketaulussa kaikki kunnossa, mutta ulkona olevan pääsulaketaulun kolmesta sulakkeesta yksi olikin palanut. Vaihdoin sulakkeen ja pääsin viimein tekemään makaronilaatikkoa - airfryerissa.

 

3 dl tummaa makaronia

400 g naudan jauhelihaa

1 tl suolaa

½-1 tl sipulijauhetta

mustapippuria myllystä

1 rkl Yrttiseos Provencale

100 g aurinkokuivattuja tomaatteja, pieneksi silputtuna

 

Munamaito:

5,5 dl maitoa

2 munaa

½ tl suolaa

 

Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä ohjeen mukaan, valuta. Paista jauheliha pannulla ja mausta se suolalla, sipulijauheella, mustapippurilla ja yrttiseoksella. Sekoita makaronit, jauheliha ja silputut aurinkokuivatut tomaatit keskenään. Laita seos voideltuun uunivuokaan.

Kypsennä airfryerissa 150 asteessa 30 minuuttia. Tässä ajassa munamaito oli hyvin hyytynyt paitsi ihan vuoan pohjalla oli pieni määrä, joka oli jäänyt hyytymättä.