IMG_1283%5B1%5D.jpg

 

Piti karviaisetkin ostaa torilta, kun ei olla tähän nykyisen asunnon puutarhaan saatu laitetuksi marjapuskia, vaikka ollaan tässä asuttu jo 5 vuotta. Mehumaijankin myin pois. Tämä on hyvää!

 

1 l vettä

5 dl karviaisia

2 dl sokeria

4 rkl perunajauhoja

½ dl vettä

 

Päälle: 

3 viipaletta ruisleipää

3 rkl voita

½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

 

Kiehauta vesi, lisää karviaiset ja keitä, kunnes karviaiset ovat täysin pehmenneet. Siivilöi mehu, lisää joukkoon sokeri ja anna kiehahtaa. Liuota perunajauhot kylmään veteen. Ota kattila pois levyltä ja lisää perunajauhoseos mehuun ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Laita kattila takaisin levylle, anna pulpahtaa pari kertaa. Mauta vaniljasokerilla ja anna jäähtyä. 

Raasta ruisleipäpalat tai silppua ne murusiksi blenderillä. Sulata voi pannulla, lisää ruisleipämurut ja anna ruskistua kevyesti. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. 

Kaada kiisseli annosmaljoihin ja ripottele päälle reippaasti leipäseosta ja lisää halutessasi myös kermavaahtoa.