IMG_0063%5B1%5D.jpg

 

Vaihdettiin pörssisähköön tämän vuoden huhtikuussa ja sähkölaskut ovat olleet sen jälkeen paljon pienempiä. Kevään ja kesän ajan sähkö on ollut halpaa ellei ilmaista, mutta nyt pakkasten tullen kWh-hinnat ovat nousseet. Olihan tässä vajaa viikko sitten (Olkiluoto 3:n sähköntuotannon jälleen kerran keskeytyttyä) kilowattitunnin hinta osan vuorokaudesta lähes euron verran. Toisaalta sitten taas viime perjantaina vietettiin Älä osta mitään -päivän lisäksi Black Friday -pörssisähköpäivää, kun kWh hinta oli miinuksella 50 senttiä klo 15 alkaen keskiyöhön saakka. Tässä linkki Iltalehden juttuun, miten pörssisähköä käyttävät suomalaiset tilannetta hyödynsivät.

Tänään meilläpäin pakkasta semmoiset  -12 astetta ja siihen aikaan, kun sapuskaa rupesin laittamaan, oli sähkön hinta lähes 18 cnt/kWh. No, sähköä piti tietysti säästää ja teinkin sapuskan airfryerissa. Olen tässä parina päivänä vähän sairastellut enkä jaksanut pitkän kaavan kautta ruveta kokkailemaan. Olin ostanut tuollaisen Atria Uunivalmiit Kanan Sisäfilee-Pekonirullat Bataattipedillä, joka pakkauksen ohjeen mukaan valmistetaan uunissa 175 asteessa 40 minuutin ajan - ottaen vielä huomioon, että uuni tulee ensin lämmittää, kun airfyer sitä ei vaadi ja kypsennysaikakin on huomattavasti lyhyempi.

Otin pakkauksen huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanlaittoon ryhtymistä.

Pekoniin käärityt broilerin sisäfileet kypsensin pöhöttimessä 200 asteessa 10 minuuttia, kääntö puolivälissä. Korin pohjalla Kiinasta aikoinaan tilattu juuri koriin sopiva rei´itetty leivinpaperi suojaamassa suuremmilta sotkuilta.

Pakkauksen bataattikuutiot  kypsensin samanaikaisesti vuosi sitten Black Friday -tarjouksesta tilatun kaksikorisen Princess airfryerin toisessa korissa, jonne myös laitoin rei´itetyn leivinpaperin pohjalle. 200 astetta 6 minuuttia, en sekoitellut välillä.